Houten gastenverblijf op maat

Een gastenverblijf bouwen in uw tuin?

×
Ga terug naar het overzicht

Dit zijn de voordelen van een gastenverblijf in eigen tuin

Overweegt u een gastenverblijf te bouwen in uw eigen tuin? Met een gastenverblijf heeft u een uniek verblijf voor uw familie, vrienden en andere gasten. U kunt het verblijf geheel naar uw eigen smaak inrichten. Vaak is het huis al gauw te klein. Niet ieder huis beschikt over een logeerruimte. Laat staan een plek waar gasten voldoende privacy hebben. Een gastenverblijf kan dan een uitkomst bieden. Maar dat is nog niet alles, want een gastenverblijf heeft nog veel meer voordelen te bieden. Wij hebben de voordelen van een gastenverblijf in de tuin voor u op een rij gezet.

Uw woning wordt meer waard

Allereerst gaat de waarde van je woning aanzienlijk omhoog als je een gastenverblijf in eigen tuin bouwt. Dit komt doordat je woning dan net even wat extra’s biedt in vergelijking met andere woningen. Zeker als u uw woning op den duur gaat verkopen, kan dit ervoor zorgen dat kopers sneller voor uw woning kiezen. Het gastenverblijf zorgt ook voor meer wooncomfort, omdat de extra ruimte diverse voordelen te bieden heeft. Zo kan het ook als een kantoor of zelfs ontspanningsruimte dienen.

Eenvoudig te plaatsen

Een gastenverblijf is eenvoudig te plaatsen. Mocht u al enige kluservaring hebben, dan kunt u uw gastenverblijf geheel zelf realiseren. Mocht hier geen sprake van zijn of u twijfelt, dan is het aan te raden om een professional in te zetten. Zo weet u zeker dat u straks een optimaal resultaat heeft.

Ook als tijdelijke woonruimte geschikt

Stel dat u uw woning in de toekomst wilt gaan verbouwen, dan heeft u met een gastenverblijf in de tuin toch een plek om tijdelijk te verblijven. Zo ervaart u geen last van de verbouwingsactiviteiten en kunt u zich vrij bewegen in uw eigen gastenverblijf.

Ook als mantelzorgwoning geschikt

Een gastenverblijf is tevens te gebruiken voor andere doeleinden, zoals bijvoorbeeld een mantelzorgwoning. Hier worden gastenverblijven veel voor ingezet. U kunt een mantelzorgwoning los in de tuin bouwen of aan de woning bouwen. Met een mantelzorgwoning in de tuin heeft de zorgbehoeftige wel echt een plekje voor zichzelf.

U heeft er een mooie hobbyruimte bij

Wanneer u uw buitenverblijf niet gebruikt voor gasten, kunt u uw gastenverblijf perfect als hobbyruimte gebruiken. Misschien schildert u graag of bent u op een andere manier creatief bezig. U hoeft dan weinig aanpassingen uit te voeren om uw gastenverblijf tot een hobbyruimte om te toveren. U kunt het verblijf echter ook gebruiken voor het opslaan van spullen of als thuiswerkruimte voor als u even rustig buiten uw eigen woning wilt werken.

Kies ook voor een gastenverblijf in uw tuin

Wilt u ook een gastenverblijf in uw tuin plaatsen, maar heeft u nog geen idee hoe u dit het beste kunt aanpakken? HAVA Houtbouw voorziet u graag van advies en maakt uw gastenverblijf indien gewenst geheel voor u op maat. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Offerte aanvragen of een vrijblijvend adviesgesprek? Ga terug naar het overzicht
Vraag offerte aan