HAVA houtbouw op maat gemaakt

In 5 stappen een bijgebouw in uw tuin

×
Ga terug naar het overzicht

In 5 stappen een bijgebouw in uw tuin

Bent u toe aan wat meer ruimte of wilt u op luxueuze wijze genieten van het buitenleven? Dan is een bijgebouw wellicht de ideale oplossing. Of u nu op zoek bent naar een tuinhuis, een professionele werkplaats of een oranjerie, met een bijgebouw kunt u deze wensen realiseren. Wij leggen u graag uit waar u aan moet denken en hoe u van een idee werkelijkheid kunt maken.

Ontwerp en offerte

Alles begint met het ontwerp. Wellicht kun u uw eerste ideeën en wensen al op papier zetten voordat u een professional inschakelt. Zo heeft u voor uzelf al een concreet idee en kunt u waarschijnlijk beter verduidelijken wat u wilt. Dit hoeft natuurlijk niet een bouwkundige tekening te zijn, maar puntsgewijs op papier zetten waar het buitengebouw aan moet voldoen, kan al enorm helpen. Wilt u bijvoorbeeld ramen of een deur in het buitengebouw? Wilt u dat het dezelfde hoogte heeft als uw schuur en welke kleur had u in gedachten? Door dit alvast te bepalen, wordt uw idee concreet gemaakt en kan een professional u eenvoudig verder helpen en een schets en een offerte opmaken.

Vergunning

Wanneer u een offerte heeft ontvangen, kunt u nagaan of u het gebouw mag laten bouwen zonder óf met vergunning. Vraag bij uw gemeente na of een vergunning is vereist en laat nooit een gebouw plaatsen voor u goedkeuring heeft. Het is immers zonde als later blijkt dat uw buitengebouw niet gebouwd had mogen worden. Heeft u goedkeuring van de gemeente en valt de offerte binnen uw budget? Dan kan er een plan worden gemaakt wanneer men begint met bouwen.

Fundering

Afhankelijk van de plek waar het buitengebouwkomt te staan en afhankelijk van hetontwerp is een fundering noodzakelijk. Het is belangrijk om dit te checken, het is namelijk zonde als uw buitengebouw verzakt of dat het hout van uw buitengebouw gaat rotten omdat het wegzakt in de vochtige grond. Een goede fundering is dus absoluut de investering waard: het zorgt ervoor dat u langer van het bijgebouw kunt genieten. Als uw tuin of erf gereed is gemaakt en de fundering is geplaatst, kan de bouw beginnen!

Bouw

Wanneer alle voorbereidingen zijn afgerond, kan de bouw beginnen. Hoelang dit duurt is afhankelijk van het ontwerp. Een oranjerie zal waarschijnlijk minder tijd in beslag nemen dan een schuur, echter hoeft dit niet zo te zijn als u voor uw oranjerie voor sierlijke ornamenten heeft gekozen. Het is mogelijk om een groot gedeelte van een bijgebouw prefab te laten bouwen. Dit wordt dan al in een werkplaats gedaan, waardoor ze maar een korte tijd bij u op locatie hoeven te werken. Neem uw wensen door bij het accorderen van de offerte, dan weet u precies waar u aan toe bent.

Afwerking

Wanneer de bouw is afgerond, begint men met de afwerking. Misschien wilt u uw houten buitengebouw nog beitsen of wilt u uw werkplaats van binnen laten verfraaien. Een goede afwerking zorgt voor de finishing touch en zorgt er vaak voor dat u langer én optimaal van uw bijgebouw kunt genieten. Het is dus verstandig om hier niet op te bezuinigen en de afwerking mee te laten nemen in de offerte. Hier kan dan direct rekening mee worden gehouden tijdens de bouw. Het is immers zonde als u een schitterende werkplaats heeft laten creëren, maar er in de winter niet prettig kunt werken omdat u vergeten bent om verwarming aan te laten leggen. Geef uw afwerkingswensen daarom direct door bij het ontwerpplan. Zo bent u gegarandeerd dat het buitenverblijf exact zo wordt als u wenst en kunt u er vele jaren van genieten! 

Offerte aanvragen of een vrijblijvend adviesgesprek? Ga terug naar het overzicht
Vraag offerte aan