Luxe houten buitenverblijf op maat

In dit blog:

×
Ga terug naar het overzicht

Een modern buitenverblijf in uw tuin; droomt u er ook van? Dat snappen we maar al te goed. Deze luxe in uw eigen achtertuin biedt namelijk de vrijheid, stijl en het comfort waar u naar op zoek bent. Toch is het niet altijd even makkelijk om tot een ontwerp te komen van uw luxe buitenverblijf. Er zijn namelijk eindeloos veel opties, keuzes en toepassingen om uit te kiezen — zeker als u voor maatwerk kiest!

Om u alvast wat inspiratie te bieden, ontdekt u op deze pagina 8 voorbeelden van moderne buitenverblijven. Van een luxe poolhouse tot een praktische mantelzorgwoning.

In dit blog:

  1. Poolhouse
  2. Gastenverblijf
  3. Tuinhuis
  4. Tuinkantoor
  5. Veranda
  6. Kapschuur
  7. Carport
  8. Berging

1. Poolhouse 

Heeft u recent een nieuw huis gekocht met een zwembad of heeft u ruimte op uw perceel om er één te realiseren? Dan is een poolhouse onmisbaar! Met een multifunctioneel, luxe poolhouse geniet u nog meer van uw zwembad en combineert u alle gemakken van een modern buitenverblijf met de voordelen van een berging voor alles wat u nodig heeft voor uw zwembad. Zo heeft u genoeg ruimte om uitgebreid te ontspannen in uw loungehoek onder de overkapping met een buitenkachel, maar ook om uw apparatuur en loungekussens van het zwembad waterdicht op te bergen.

2. Gastenverblijf

Een gastenverblijf is een speciaal buitenverblijf dat is uitgerust met alle gemakken van een woonhuis. Denk bijvoorbeeld aan een mooie badkamer, slaapkamer, keuken, woon- en eetkamer. Ideaal wanneer familie of vrienden regelmatig komen logeren, of wanneer u graag een Bed & Breakfast aan huis wilt beginnen. Met een buitenverblijf dat helemaal naar uw wens is ingericht, komen uw gasten niets tekort.

3. Tuinhuis

Een tuinhuis als buitenverblijf biedt een extra dimensie aan het buitenleven. U kunt in uw luxe tuinhuis namelijk op een beschutte plek genieten van alles wat het buitenleven te bieden heeft. Richt uw tuinhuis bijvoorbeeld in met een mooie buitenkeuken en veranda voor extra leefruimte, of kies voor een grote bergruimte voor tuingereedschap, loungekussens en meer. En wilt u ook in de winter kunnen genieten van uw moderne buitenverblijf? Kies dan voor een (buiten)haard voor extra comfort!

Tuinhuis

4. Tuinkantoor 

Altijd al gedroomd van een kantoor aan huis? Wat is er nu mooier dan een rustige werkplek midden in het groen van uw eigen achtertuin? Dat is wat een modern tuinkantoor u kan bieden. Gebruik uw tuinkantoor als thuiswerkplek, hobbyruimte, buitengym of bijvoorbeeld als atelier. Afhankelijk van uw wensen is de inrichting helemaal aan te passen aan de toepassing die u voor ogen heeft. 

Tuinkantoor

5. Veranda

De mogelijkheden voor een houten veranda zijn eindeloos. En voor wie dacht dat een veranda alleen in de zomer te gebruiken is, heeft het mis! Met een mooie glazen pui tovert u uw veranda namelijk in een handomdraai om in een gezellige binnenruimte waar u beschut zit tegen het weer. Bovendien heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een geïntegreerde veranda aan uw bestaande woning, als een losse veranda in de tuin. Een veranda is daarmee de ideale manier om uw leefruimte te vergroten!

6. Kapschuur 

De kapschuur is een echte multifunctionele constructie. Gebruik dit type buitenverblijf bijvoorbeeld om tuingereedschap, auto’s, fietsen of andere goederen droog en beschermd te stallen. Of richt uw kapschuur in als relaxruimte, gastenverblijf of poolhouse. Een combinatie van berging en verblijf is uiteraard ook mogelijk. Laat u uw kapschuur bouwen door HAVA, dan heeft u de mogelijkheid om alle facetten van de constructie zelf te bepalen. Dat is maatwerk! 

7. Carport

Een carport is een mooie manier om uw auto en eventueel uw fietsen of scooters tegen weer en wind te beschermen. Met een carport bespaart u bovendien binnenruimte in de garage of kiest u voor het gemak van een garage wanneer deze niet aanwezig is in uw bestaande woning. En hoewel een carport voornamelijk gebruikt wordt voor auto’s, biedt dit moderne buitenverblijf natuurlijk ook mogelijkheden voor een luxe buitenkeuken, extra berging of mooie overkapping.

8. Berging

Een berging kan een mooie tuinschuur zijn, een combinatie van een berging en een overkapping of een mooie garage met carport. Van een simpele houten tuinberging tot een grote schuur met ingebouwde werkplaats en aangebouwde carport. Dat maakt dat al onze bergingen uniek zijn. In formaat, maar ook in ontwerp, materiaalgebruik en meer.

In dit blog:

Bent u geïnspireerd door bovenstaande projecten? Of heeft u juist wensen voor een modern buitenverblijf dat niet in het rijtje terugkomt? Dan komen we graag met u in contact! Vraag vrijblijvend een offerte aan of plan een adviesgesprek aan huis om uw wensen in kaart te brengen.

Offerte aanvragen of een vrijblijvend adviesgesprek? Ga terug naar het overzicht
Vraag offerte aan