HAVA houtbouw op maat gemaakt

De voor- en nadelen van een carport

×
Ga terug naar het overzicht

De voor- en nadelen van een carport

Wanneer u besluit om te investeren in een carport, komt u er al snel achter dat er eindeloos veel opties zijn in diverse prijscategorieën. Waar moet u rekening mee houden als u overweegt om een carport aan te schaffen en wat zijn de voor- en nadelen van een carport? Wij zetten het voor u op een rijtje.

Voor- en nadelen van een carport

Ruimtelijk

Eén van de hoofdredenen waarom mensen kiezen voor een carport is het ruimtelijk effect. Een garage of schuur oogt al snel massief naast uw huis; een carport niet. U kunt kiezen voor een prefab carport met standaardafmetingen of voor een carport die speciaal voor u wordt ontworpen en gemaakt. Een overweging om voor het laatste te kiezen kan zijn dat een prefab carport wellicht niet ideaal is voor uw auto of niet mooi aansluit op uw huis. Door te kiezen voor een carport die speciaal voor u wordt gemaakt, ontstaat er een mooi geheel met uw huis. Dit ziet er niet alleen fraaier uit, maar is vaak ook praktischer. Want wanneer alles mooi op elkaar aansluit zit er bijvoorbeeld geen ruimte meer tussen uw huis en de overkapping boven uw auto, waardoor u met regen droog uw huis binnen gaat. En dat is wel zo prettig, zo creëert u met een grotere carport meer comfort. In de zomer zal er ook meer sprake zijn van schaduw, waardoor het in uw auto minder snel heet wordt.

Wanneer u zelf de carport (helpt) ontwerpen, kunt u niet alleen de grootte bepalen, maar ook de hoogte en dat ik wel zo handig als u bijvoorbeeld ook uw bestelbus of camper eronder wilt kunnen stallen. Daarnaast is het ook mogelijk om een carport en schuur in één te laten maken. Hierdoor kunt u uw buitenruimte zo efficiënt mogelijk inrichten en de tuin of uw erf precies zo indelen als u wenst. Dit is nog een reden om te kiezen voor carport, vaak hebben mensen al een schuur of zelfs garage, maar staat deze vol met andere spullen en willen ze nog iets extra’s om de auto te beschermen. De carport is dan een perfecte optie.

Houtsoort

Wanneer u kiest voor een carport, is deze doorgaans van hout. Dit geeft uw tuin of erf een andere uitstraling dan een stenen garage. Voor uw carport kunt u de houtsoort kiezen die u wenst. Bij een prefab carport heeft u minder keuze en hoewel de prijs misschien aantrekkelijk is, zult u er minder lang van kunnen genieten wanneer de carport niet van kwalitatief hout is gemaakt. Bij HAVA werken we alleen met de beste houtsoorten, waardoor u ervan op aan kunt dat u minstens tien jaar kunt genieten van uw carport. Ook kunt u aangeven op welke wijze het hout bewerkt dient te worden. Wilt u dat het hout gebeitst wordt in een specifieke kleur, dan is dit vanzelfsprekend geen enkel probleem. U kunt dus niet alleen kiezen voor de houtsoort die u wenst, maar ook voor de uitstraling die passend is bij uw huis of erf.

Investering

Eigenlijk kent een carport weinig nadelen. Wellicht het feit dat de ruimte niet helemaal afgesloten of beschut is. Daarnaast zullen mensen de prijs noemen, maar veelal is dit ook niet waar. Doordat u auto en spullen overdekt staan, blijven ze langer mooi en kunt u er langer van genieten. Hierdoor is op de langere termijn de aanschaf van een carport zeker de investering waard. Zijn er dan toch nadelen te noemen? Wellicht dat de buurt een beetje jaloers zal zijn…

Offerte aanvragen of een vrijblijvend adviesgesprek? Ga terug naar het overzicht
Vraag offerte aan