Kapschuur laten plaatsen

De voordelen van een kapschuur op maat

×
Ga terug naar het overzicht
Houten kapschuur op maat

Redenen om te kiezen voor een kapschuur op maat

Overweegt u een kapschuur op maat te laten maken en bent u benieuwd wat de voordelen hiervan zijn? Een kapschuur op maat geeft uw tuin net even wat extra’s. Deze schuren zijn doorgaans te herkennen aan de hoge nok van het dak. Doorgaans is de kapschuur uit hout opgebouwd en wordt deze met echte dakpannen afgewerkt. Het dak is aan de achterzijde wat schuiner en aan de voorzijde juist wat hoger. Kenmerkend voor de kapschuur is de open voorkant en dichte achterkant, waarbij soms ook een enkele of beide zijkanten zijn afgesloten. In deze schuren werd vroeger het hooi bewaard. Ook landbouwvoertuigen werden erin ondergebracht. Een kapschuur op maat brengt diverse voordelen met zich mee. Wij zochten uit wat de grootste voordelen van een kapschuur op maat zijn en hebben ze voor u op een rij gezet.

Lange levensduur

Een kapschuur op maat wordt gemaakt van hout, wat bekend staat om het hebben van een lange levensduur. In onbewerkte vorm kunnen bepaalde houtsoorten wel tot 15 jaar lang meegaan. Zorg je ervoor dat je je kapschuur van goed onderhoud voorziet, dan gaat deze vaak wel 30 jaar mee. Zorg er dus altijd voor dat u de houten kapschuur tussen diverse weersomstandigheden beschermt.

Diverse afwerkingen

Kiest u  ervoor om een kapschuur op maat te laten maken, dan heeft u de keuze uit verschillende soorten afwerkingen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een wat strakker uiterlijk of een wat meer robuuste uitstraling voor uw kapschuur. Omdat de mogelijkheden eindeloos zijn, kunt u er eenvoudig voor zorgen dat de kapschuur precies bij de rest van uw woning en tuin past.

Voor diverse toepassingen te gebruiken

Een kapschuur op maat is voor diverse toepassingen te gebruiken. Zo kunt u niet alleen spullen opslaan in uw tuin. U kunt er ook een heerlijke zithoek in creëren. Zo zit u in de zomer lekker droog en ook nog eens lekker beschut. U kunt er ook een hobbyruimte in creëren, een kantoortje of uw auto of motor droog in parkeren. Een kapschuur op maat is geheel aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Daarom laten veel mensen een kapschuur op maat maken.

Breng uw woningwaarde omhoog

Wat ook een groot voordeel is aan een kapschuur op maat, is het de waarde van uw woning verhoogt. Extra ruimte in de tuin brengt altijd voordelen met zich mee voor de bewoners. Dit zal zeker opgemerkt worden als u uiteindelijk besluit uw woning te verkopen. Woningen die net even wat extra’s te bieden hebben, worden over het algemeen sneller verkocht en zijn doorgaans ook meer waard. Een kapschuur op maat laten maken is dan ook zeker de investering waard. 

Offerte aanvragen of een vrijblijvend adviesgesprek? Ga terug naar het overzicht
Vraag offerte aan