Luxe houten buitenverblijf op maat

Wat zijn de kosten van een tuinkamer?

×
Ga terug naar het overzicht

Wat zijn de kosten van een tuinkamer?

Het buitenleven wordt voor veel mensen steeds belangrijker. Dit zorgt ervoor dat men investeert in de tuin én dat zogenaamde tuinkamers steeds populairder worden. Een tuinkamer verlengt uw huis en zorgt ervoor dat u ook met minder weer van het buitenleven kunt genieten. De meeste tuinkamers zijn van hout of glas, wat ervoor zorgt dat u lekker beschut in het zonnetje kan zitten en van uw tuin of erf kan genieten. Zo verhoogt u de kwaliteit van uw huis en tuin en dit spreekt veel mensen aan. Wat kost een tuinkamer eigenlijk? Wij zetten de belangrijkste kostenposten voor u op een rij.

Wat zijn de kosten van een tuinkamer?

Fundering

Grote kans dat uw huis op een fundering staat. Moet u een tuinkamer ook funderen? Dit hangt er vanaf op wat voor soort grond u woont. Woont u op zandgrond, dan kan de tuinkamer op een standaard fundering worden geplaatst. Woont u op klei, veen of op leemgrond, dan is het verstandig om wel voor een fundering te kiezen als u ervoor wil zorgen dat uw tuinkamer niet gaat verzakken. Afhankelijk van het type fundering zal er een ander prijskaartje aanhangen. 

Dak

Vaak is de grootste kostenpost bij een tuinkamer het dak. Kiest u voor glas of gaat u bijvoorbeeld voor een houten dak? Zorg ervoor dat het dak aansluit bij de uitstraling van uw woning en bij de behoeftes die u heeft wat betreft het comfort in de tuinkamer. Het ene dak isoleert beter dan het andere dak. En bedenk dat wanneer u kiest voor een houten dak u geen zonwering nodig heeft voor het plafond, in tegenstelling tot wanneer u kiest voor een glazen dak.

Wanden

Heeft u een plafond uitgekozen voor de tuinkamer, dan komen de wanden aan bod. Bij vrijwel elke tuinkamer zijn deze van hout of glas. Kiest u voor een ander materiaal, dan spreken we al snel van een uitbouw in plaats van een tuinkamer. Wel is het mogelijk om één zijde van een ander materiaal te maken en de rest van glas. De prijzen van de wanden hangt het meest af van welke houtsoort u prefereert. Wanneer u kiest voor glas is het van belang of u schuifbare wanden wilt of glazen wanden die vast staan. Kiest u voor schuifbare glaswanden, dan kost dit meer.

Zonwering

Naast de fundering, het dak en de wanden is een andere kostenpost de zonwering. Deze is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de tuinkamer geen sauna wordt in de zomer. Zonwering is er in diverse materialen en kwaliteiten, ook hierbij zijn er enorm veel verschillende prijsklasses waaruit u kunt kiezen. 

Accessoires

Heeft u bovenstaande keuzes gemaakt dan bent u er nog niet, want u kunt ook kiezen uit diverse accessoires en details. Wilt u bijvoorbeeld verwarming laten aanleggen in de tuinkamer, zodat het er ook ’s winters behaaglijk is? En wilt u misschien elektrisch bedienbare zonwering zodat u met één druk op de knop alles hetzelfde in kunt stellen? De details zijn belangrijk en kunnen voor een enorm prijsverschil zorgen met een vergelijkbare tuinkamer zonder luxe details.

De prijs

Zoals u leest, wordt de prijs van een tuinkamer door diverse verschillende factoren gecreëerd en kan men niet zeggen dat een gemiddelde tuinkamer een bepaalde prijs heeft. Om toch een indicatie te geven, kunnen we aangeven dat bij een huis van 5 m breed en een tuinkamer van 2,5 m diep u minimaal moet denken aan een bedrag van 25 duizend euro. Is de tuinkamer groter en gaat u voor luxe opties en moet er een bepaalde fundering worden aangelegd, dan moet u al snel denken aan het dubbele bedrag. Heeft u een idee in het hoofd voor uw tuinkamer en wilt u weten wat dit gaat kosten? Neem dan contact met ons op en we maken een vrijblijvende offerte, zodat u weet wat een tuinkamer gaat kosten.

Offerte aanvragen of een vrijblijvend adviesgesprek? Ga terug naar het overzicht
Vraag offerte aan