Winterse sfeer onder de veranda

Winterse sfeer onder de veranda

×
Ga terug naar het overzicht

Winterse sfeer onder de veranda

Wil je deze winter onder de veranda doorbrengen? Dat is natuurlijk een geweldig idee! Maar dan sta je ook voor een leuk klusje, want je wilt het onder de veranda lekker warm hebben en je wilt natuurlijk ook genieten van een gezellige sfeer. Natuurlijk moet je de gezelligheid zelf maken. Samen met je vrienden, familie- en gezinsleden. Maar ook met de juiste aankleding kun je het in de winter sfeervol hebben onder de veranda. In onze blog geven we een paar handige tips en trucs over hoe je dit aanpakt.

Terrasheater of winterbarbecue

In de winter wil je het natuurlijk lekker warm hebben en ook lekker eten. Dit kun je het beste bewerkstelligen door ten eerste een goede terrasheater onder de veranda neer te zetten. Een heater zorgt ervoor dat de visite en dat je er zelf lekker warmpjes bijzit terwijl je kunt genieten van heerlijke hapjes en drankjes. Ten tweede kun je kiezen voor een goede oplossing, zoals een winterbarbecue. Een barbecue geeft natuurlijk niet alleen warmte af, maar je kunt er ook overheerlijke gerechten op klaarmaken. Andere opties om het lekker warm te hebben zijn bijvoorbeeld een vuurkorf of een houtkachel, maar houdt dan wel rekening met de rookafvoer.

Warme en sfeervolle aankleding

Warmte en sfeer worden ook mede bepaald door de aankleding en natuurlijk wil je voor een warme look gaan. Het is immers winter en dan moet je toch al snel denken aan warme kleuren en voorwerpen met bijvoorbeeld gouden en zilveren accenten. Uiteraard heb je zelf de vrije keuze in welke kleuren je kiest. Het staat in ieder geval buiten kijf dat je met de juiste aankleding meer warmte en sfeer kunt creëren. En dan denken we bijvoorbeeld aan een mooi tafelkleed, tapijtjes en sierkussens die je onder de veranda of op het meubilair neerlegt. Heb je een veranda zonder wanden? Overweeg dan om tijdelijke gordijnen of kleden neer te hangen.

Verlichting is belangrijk voor de sfeer onder de veranda

De verlichting speelt altijd een belangrijk rol in warmte en sfeer en mooie lampjes met warmwit licht of gekleurd licht mogen zeker niet ontbreken. Dus ook niet onder de veranda. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lichtslang die je op de veranda vastzet, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld verlichting met decoratieve toevoegingen, zoals ijspegels van plastic. Of kies voor verlichting in de vorm van een leuk figuur, zoals een sneeuwvlok of een sneeuwpop. Het is belangrijk dat je kiest voor verlichting dat op z’n minst spatwaterdicht en het liefste waterdicht is. Zodat de lampjes ook voor buiten geschikt zijn. Een andere optie is dat je kiest voor slimme verlichting die je eventueel met behulp van een app op de smartphone kunt bedienen. Zo kun je tijdschema’s instellen, de lichtsterkte of de kleuren van de lampjes aanpassen.

Winterse sfeer onder de veranda creëren? Vraag om hulp

We hebben je nu een paar handige tips en trucs gegeven over hoe je warmte en sfeer onder de veranda kunt creëren, maar je kunt ook contact met ons opnemen als je meer wilt weten over veranda’s en hoe je het beste een veranda kunt inrichten. Wij helpen je graag.

Offerte aanvragen of een vrijblijvend adviesgesprek? Ga terug naar het overzicht
Vraag offerte aan