Luxe houten buitenverblijf op maat

Thuiswerken: Het nieuwe normaal in uw eigen thuiskantoor

×
Ga terug naar het overzicht

Thuiswerken: Het nieuwe normaal in uw eigen thuiskantoor

Sinds de uitbraak van COVID-19 werken mensen steeds vaker thuis. Tijdens de pandemie was het natuurlijk verplicht om thuis te werken. Ook wanneer mensen klachten hebben worden ze gevraagd om vanuit huis te werken. Tegelijkertijd zien werkgevers in dat veel mensen thuis veel productiever zijn dan wanneer ze op kantoor werken. Dat is ook logisch gezien het feit mensen in hun eigen rustige omgeving geconcentreerd kunnen werken en weinig afleiding hebben. Terwijl er ook geen frustraties meer zijn over dagelijks naar of van kantoor in de file te rijden. Maar dan heeft u thuis wel een goede omgeving nodig waar u ongestoord en in alle rust kunt werken. 

Van eettafel naar thuiskantoor

Mensen die opeens vanuit huis gaan werken zijn natuurlijk niet goed voorbereid. Ze hebben vaak wel een laptop of computer of ze krijgen er één van hun werkgever, maar dat is natuurlijk niet het enige dat u nodig heeft om thuis uw werkzaamheden te kunnen doen. Aan een eettafel werken is leuk voor eventjes, maar niet bevorderlijk voor uw lichaam. U heeft een goed bureau nodig en natuurlijk ook een daarbij behorende bureaustoel. En andere toebehoren die een thuiswerkomgeving veel aantrekkelijker maken. Maar dan bent u er nog niet. Als u het echt goed wilt aanpakken is het verstandig om te investeren in een mooi en goed thuiskantoor. 

Waar een thuiskantoor maken?

Hoe maakt u een thuiskantoor? Allereerst heeft u de ruimte nodig en er zijn verschillende omgevingen in en rondom het huis die in aanmerking komen om er een kantoorruimte van te maken. Denk aan een goed geïsoleerde zolder of kelder, maar ook de logeerkamer of het tuinhuisje kan omgetoverd worden in een goed en veilig thuiskantoor. Waar u ongestoord kunt werken en niet wordt afgeleid door bijvoorbeeld de televisie of kinderen die uit school komen en gaan spelen. 

Het thuiskantoor moet allereerst een inspirerende en prettige omgeving zijn. Dus in een kamer of tuinhuis een bureau en stoel neerzetten is niet voldoende om hier flink wat uren door te brengen. U moet het aankleden met bijvoorbeeld fotolijstjes, kunstwerken, vloerkleden en andere woon- en kantoor accessoires die uw thuiskantoor een stuk aantrekkelijker maken. Zeker wanneer u voor een groot deel van de werkweek vanuit huis werkt. Een aantal planten zorgen ook altijd voor meer sfeer terwijl het ook nog eens beter is voor de luchtkwaliteit in uw thuiskantoor. 

Waar moet u op letten?

Voordat u überhaupt een bureau plaatst of een planten pot neerzet, is het belangrijk om te controleren of de ruimte of kamer wel aan de kwaliteitseisen van een thuiskantoor voldoet. Is de zolder, kelder of het tuinhuisje goed geïsoleerd en is er verwarming aanwezig? Zeker in het geval van het tuinkantoor is het essentieel dat u er droog en warmpjes bij zit. En dat u in de zomer ook kunt genieten van wat verkoeling. U wilt immers niet hard werken in een broeikas. Dat vindt bijna niemand prettig. Wanneer uw omgeving nog niet op orde is, is het een goed idee om hier te beginnen aan uw eigen thuiskantoor. Onze specialisten kunnen u helpen als u vragen hebt over het maken van een thuiskantoor. 

Interesse?

Wilt u ook een thuiskantoor, maar heeft u nog geen idee hoe u dit het beste kunt aanpakken? HAVA Houtbouw voorziet u graag van advies en maakt uw thuiskantoor indien gewenst geheel voor u op maat. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Offerte aanvragen of een vrijblijvend adviesgesprek?

Ga terug naar het overzicht
Vraag offerte aan